Csaknem 500 néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül Tatán. A beruházás I. üteméről szóló szerződést október 14-én írta Lázár Ottó a Tatai AC elnöke és Paár Attila, a kivitelező West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója. Az építkezés első szakasza 628 millió forintba kerül, ebből önerőként 30 százalékot Tata Város Önkormányzata biztosít. A fennmaradó összeget a TAC a Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési program keretében a társasági adó felajánlások felhasználásával kívánja biztosítani. Többek között a Tatai Környezetvédelmi Zrt. is támogatásáról biztosította az egyesületet, de további felajánlásokat várnak még a csarnok felépítéséhez.

Az új sportcsarnokban 1500 négyzetméteres játéktér várja majd a sportolni vágyókat. A létesítményben a versenysportok közül a Tatai AC két szakosztálya, a kézilabda és a röplabda kap helyet, az edzéseket délután és este tartják majd. A két szakosztályban 250-300 felnőtt és utánpótlás korú sportoló edzés- és versenykörülményeit javítja az új sportcsarnok. A tervek szerint a TAC csapatai bajnoki mérkőzéseiket is az új csarnokban játsszák majd. Az új csarnok helye a Kőkúti Általános Iskola előtti zöldterület, kiválasztásában döntő szempont volt, hogy a közelben van az általános iskola és a Tatai Református Gimnázium. Az oktatási intézmények tanulói hétköznap délelőttönként iskolai testnevelés órák keretében használhatják a csarnokot. A mobil lelátós csarnokban a hétvégén a szabadidősportok kapnak helyet, illetve kulturális és céges rendezvények is otthonra találnak majd.

Az építkezés a szerződés aláírása után napokon belül elkezdődik, az I. ütem a tervek szerint 2015 áprilisára befejeződik. A csarnok az I. ütem végén olyan készültségi fokot ér el, hogy birtokba vehetik az iskolások és a sportolók. A küzdőtér 1500 négyzetméteres lesz, a rendezvényekre 480-500 főt befogadó mobil lelátókat terveznek. A beruházás II. üteme az I. ütem lezárultával azonnal indulhat, a kivitelező kiválasztása a jogszabályoknak megfelelő módon folyamatban van. A II. ütemben épülnek meg az iskolai testnevelés órákat kényelmesebbé tevő további öltözők és egy emeleti szint. Ez az ütem várhatóan további 400 millió forintba kerül majd, a forrást a következő évi TAO- felajánlások biztosítják.