2014 szeptember 7-én hetedik alkalommal került megrendezésre az almásfüzitői Fűzfanap. Az elsősorban gyermekrendezvényt még 2008 szeptemberében indította el a helyi Petőfi Sándor Kulturális Szabadidő Központ és Könyvtár vezetője.

Az idei évben, szeptember első vasárnapján, a Teleházban és első ízben az Egészségház udvarán várták szórakoztató programok a kilátogató kicsiket és nagyokat. Az érdeklődők délután 2 órától vehették birtokba a különböző játékokat, próbálhatták ki magukat kreatív és ügyességi feladatokban. A gyermekek nagy örömére ugrálóvár és trambulin fogadta őket, de lelkesen álltak sorban a parkolóban is, ahol elektromos kisautókat vezethettek. Népszerűnek bizonyult az arcfestés, az óvoda munkatársainak köszönhetően kizárólag színes és mintás arcú lurkók szaladgáltak a kellemesen napos időben. A nagysátor alatt kézműves foglalkozások is várták az alkotó szellemű gyerekeket. Megismerkedtek a foltvarrás „művészetével”, majd rögtön a selyemfestést is kipróbálhatták. Akinek ennyi festegetés nem volt elég, előre kiöntött gipszformákat színezhetett akrilfestékkel. A gyerekek kizárólag újrahasznosított és környezetbarát eszközökkel dolgoztak, az elkészült műveket pedig boldogan vitték haza szüleiknek. Pár méterrel arrébb már szebbnél szebb gyöngysorok készültek. A nyakláncok és karkötők mellett friss gyurmamedálok száradtak. Lányok és fiúk egyaránt üveget dekupázsoltak és körmöcskéztek (hagyományos népi zsinórkötés). Mindezek mellett, az esemény egyik támogatója, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. környezetvédelmi játszóparkkal várta a játékosan tanulni vágyókat. A célbadobós feladatban a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedhettek, de sokan ügyeskedtek hulladék horgászatban is. Nagy érdeklődés övezte az ökológiai lábnyom tesztet, ami környezettudatos életmódra igyekszik ösztönözni már legkisebbeket is. A feladatokban és a kitöltésben résztvevők számos ajándék közül választhattak.

A nap zárásaként, 18:00 órától Sógorok koncertet hallgathattak meg a vendégek.