Mindazokat, akik szombaton Almásfüzitőre látogattak a XX. Fűzitől Napok szervezői ingyenes légvárakkal, kézműves-játszóházakkal, sörsátorral és színes gyermek- és zenés műsorszámokkal várták.

Karánsebesy Lukács polgármester már a megnyitó beszédében megelőlegezte a Tatai Környezetvédelmi Zrt. támogatásának köszönhetően a rendezvény sikerét. A TKV az anyagi támogatáson kívül egy sátorral is megjelent, hogy személyes kapcsolatokat alakítson ki az érdeklődő lakossággal.

A sátorban egy iparművész házaspár várta a gyerekeket, akikkel kézműves dísztárgyakat készíthettek. Leginkább a két agyagozó korong aratott nagy sikert, mert megállás nélkül készültek a kistálak, kisvázák és kerámiaállatkák is. A játékos gyerekeket és felnőtteket még egy, a TKV tevékenységével kapcsolatos totó és egy táblás társasjáték várta, ahol a jól teljesítők ajándékokat nyerhettek.

A szórakoztatás mellett azonban az ismeretterjesztés is nagy szerepet kapott a Tati Környezetvédelmi Zrt. sátrában. Meg lehetett tekinteni a munkálatokról készített maketteket, ismertterjesztő kisfilmeket vetítettek és személyes tájékoztatást adtak a vörösiszap tározón végzett munkákról. A cég szakmai tevékenysége iránt folyamatos volt az érdeklődés, gyerekek és felnőttek részéről egyaránt.

A napot a főzőversenyen született remekbe szabott házias ételek és Horváth Charlie koncertje zárta.