Sokan vannak Almásfüzitőn, akik jól ismerik a Tatai Környezetvédelmi Zrt. nevét. Támogatásaik révén egy sor kezdeményezés vált valóra, nemcsak a településen, hanem a megyében is.

Társadalmi felelősségvállalás: a műfajt ma már talán mindenki ismeri. Leegyszerűsítve így nevezzük, amikor egy cég fontos társadalmi ügyeket támogat önkéntesen. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. régi jó ismerőse sok megyei civil szervezetnek, egyesületnek, óvodának. Ők ugyanis nemcsak pénzt adnak a tervek megvalósítására, hanem figyelemmel is kísérik, kíváncsiak az eredményekre. Támogatási politikájuk lényegében változatlan az elmúlt években.

„Mivel a TKV Zrt. alapvető tevékenysége, hogy csökkentse a környezeti ártalmakat, szívesen támogatunk környezetvédelemmel foglalkozó alapítványokat, programokat. Tavaly ezért álltunk örömmel a tatai Talentum Iskola által meghirdetett Design pályázat és kiállítás mellé, hiszen az újrahasznosítással foglalkozott, ami a környezetvédelem egyik kulcskérdése napjainkban. A dorogi óvodás környezetvédelmi programban való részvételünk pedig „édes kötelesség” volt számunkra, hiszen a szemléletformálást a legkisebbekkel kell kezdeni. Fogékonyak és nyitottak.” – mondta el Szentiványi Kinga a TKV Zrt. kommunikációs vezetője.

Főleg olyan civilszervezeteket és ügyeket szponzorálnak, amelyek kötődnek a megyéhez. Természetesen vannak országos célok is, amelyeknek megvalósításához hozzájárulnak, de inkább szűkebb környezetükre összpontosítanak.

„Az egészséges életmód népszerűsítése is kiemelt területünk.” – folytatta Szentiványi Kinga. – „Az almásfüzitőiek, remélem, mindannyian hallottak már a 2012 novemberében az önkormányzattal közösen indított Egészségklubról. Örülünk, hogy a klub azóta is sikeresen működik, alkalmanként 40-50 érdeklődővel. A foglalkozásokon olyan kérdéseket járunk körül szakemberek segítségével, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapokban: hogyan lehet kezelni a stresszt, el lehet-e kerülni a cukorbetegséget, vagy mit kell tudnunk a helyes táplálkozásról? Továbbra is szeretettel várunk minden érdeklődőt.”

A TKV nem tervezi, hogy változtat az eddig bevált gyakorlaton, stratégiájuk több évre szól.

Egészséges életmód és jó értelemben vett lokálpatriotizmus – ez egy jó elegy. Társadalmi felelősségvállalásuk lényege, hogy generációk számára biztosítsák a lehetőséget az egészséges és minőségi élethez mindenekelőtt a közvetlen környezetükben.