Csaknem 50 gyerek részvételével zajlik idén ősztől a Bozsik-program Dunaalmáson, így a felnőtt csapat feloszlása ellenére nem szűnt meg a labdarúgás a településen.

A helyi és neszmélyi fiatalok három korcsoportban edzenek, egyelőre edzőmérkőzéseken és tornákon készülnek a későbbi megmérettetésekre. Dunaalmáson jövőre újra felnőtt csapat indítását tervezik, illetve felvetődött, hogy a közeljövőben felveszik a kapcsolatot a Tatai AC-val, és megvizsgálják a szakmai együttműködés lehetőségeit.

„Dunaalmás az ősszel benevezett a Bozsik-programba, és neszmélyi fiatalokkal kiegészülve csaknem 50-en gyakorolnak rendszeresen Soltész Attila edző vezetésével – tájékoztatott Czeglédi Zoltán, Dunaalmás polgármestere. A foglalkozásokat a dunaalmási pályán tartják, korcsoportokra osztva a gyerekeket” – tette hozzá. Felvetődött, hogy szakmai együttműködést kezdeményeznek a Tatai AC-val, a terv egyelőre az előkészítés fázisában van – mondta a település vezetője.

„A legkisebbeknél most is van néhány dunaalmási kissrác, akik igazolt játékosai a Tatai Atlétikai Clubnak. De természetesen elképzelhető egy szélesebb szakmai együttműködés a két egyesület között, hiszen a TAC stratégiájának egyik fő eleme a Tatán és vonzáskörzetében élő gyermekek sportolási lehetőségeinek biztosítása, egészséges életmódra nevelése a labdarúgás segítségével” – mondta Csákány József, a Tatai Atlétikai Club labdarúgó szakosztályának vezetője.

A TAC-nak a Tatai Környezetvédelmi Zrt. lett idén a fő támogatója. Az új szponzor belépésével és az önkormányzat segítségével a több mint 100 éves klub hosszú távra tervez. Újra a térség meghatározó egyesülete, a tatai sportélet központi szervezője kíván lenni. Ennek része, hogy erős városi utánpótlás labdarúgó bázist épít fel, helyi és környékbeli gyerekekkel. „Ebbe a koncepcióba illeszkedhetne a dunaalmási együttműködés is” – tette hozzá Csákány József.

A Dunaalmási Munkás Atlétikai Club labdarúgó csapata 2011-ben megnyerte a megyei III. osztály küzdelmeit, tavaly pedig a harmadik helyen végzett. A csapatban azonban kevés helyi kötődésű fiatal játszott, így a község vezetése úgy döntött, új alapokra helyezi a sportágat, és elsősorban dunaalmási játékosokkal tölti fel a keretet. Az idő rövidsége miatt végül az együttes nem tudott elindulni az idei bajnokságban. A település vezetése azonban jövőre újra felnőtt csapatot tervez, amelyhez várják a helyieket a később tartandó toborzóra.