A Tatai Környezetvédelmi Zrt. idén is segített. A TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, ma hazánk legnagyobb, önkéntességi alapon szerveződő mozgalma. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. ebben az évben is meghirdette munkavállalói körében, hogy akinek van kedve, részt vehet az akcióban.

A program célja kettős: egyrészt sokak igényét fejezi ki az élhető környezetre, másrészt remélhetőleg minél többen ráéreznek az önkéntesség szépségére. A „tavaszi nagytakarítás” során az ország különböző pontjait tisztították meg a vállalkozó szellemű civilek, és a környezetükre nyitott cégek.

A TKV munkatársai Kiskolónián, a Kiserdőben kezdték a gyűjtést, majd a Duna-parton folytatták. Az akciót már évek óta a Polgármester úrral egyeztetve szervezik, hogy olyan munkát végezzenek, ami a település lakóinak a leghasznosabb. Örömteli, hogy sok civil is „beállt a sorba”: időt, energiát nem kíméltek, hogy valóban tiszta legyen környezetünk.

Pénteken Almásfüzitőn kívül többek között Esztergomban, Tatán és Tatabányán is sok közterületen összeszedték a felhalmozódott szemetet a résztvevők. A tatai akció külön érdekessége volt, hogy a szemétgyűjtő csapathoz csatlakozott az Esőemberekért Alapítvány is. Ha valaki az Öreg-tó környékén jár, biztosan észre fogja venni a változást. Öröm volt látni az autista fiatalok elhivatottságát, munka iránti fogékonyságát.