22 éve. Pontosan ennyi ideje rendezik meg évről évre a Füzitői Napokat. Az időjárás ugyan idén sem volt kegyes, azonban a helyi lakosok így is szép számmal jöttek el a szabadidőparkba. A rendezvény fő támogatója idén is a Tatai Környezetvédelmi Zrt. volt.

Az idei rendezvényen a környezettudatosság és az egészséges életmód került a középpontba. Ennek a szemléletnek az első eleme a péntek délutáni kezdő program, a futóverseny volt, amelyen kicsik-nagyok egyaránt örömmel vettek részt.

Szombaton koncertek, táncbemutatók, kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket. Mindenkinek lehetősége volt arra, hogy ne csak szemlélőként vegyen részt, hanem képességeit játékos formában is összemérje másokkal: ezek közül talán a főzőversenyben alakult ki a legnagyobb küzdelem az első helyért. A szervezők különleges figyelmet fordítottak a gyermekekre, trambulinnal, ugrálóvárral és különböző lovas programokkal szórakoztatták őket.

Az egész nap kipróbálható mászófal is a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet, bár az aktív életmódra mostanában rátérőknek nem feltétlen ezzel a nagy erőkifejtést igénylő sporttal érdemes kezdeniük a mozgást. A helyi Egészség- és Életmódklub is képviseltette magát a rendezvényen, az általuk működtetett egészségsarokban vérnyomást, vércukor- és testzsír százalékot mértek, és a testmozgás és az egészséges táplálkozás fontosságát is kiemelték a nagy számban megjelent érdeklődőnek.

A Tati Környezetvédelmi Zrt.  sátrában a környezettudatosságról szerezhettek átfogó információkat a látogatók. A TKV-nak fontos, hogy a lakosok megismerjék a környezet javítása érdekében kifejtett tevékenységüket, ezért sátrukban makettek segítségével mutatták be munkájukat. A játék sem maradt el: a gyermekeknek három korosztályban rajzversenyt hirdettek, a szelektív gyűjtésre ösztönzés jegyében szivacslabda-dobó versenyt tartottak, a legkisebbeknek pedig játékos „hulladékhorgászatot” szerveztek. A felnőttek érdekes teszten mérhették le, hogy mekkora „ökológiai lábnyomot” hagynak a Földünkön, ezzel egyben arra is választ kapva, hogyan élhetnének környezettudatosabban.

A borús időjárás ellenére a jókedvű napot Dér Heni koncertje és az ezt követő utcabál zárta, ahol a Vidám fiúk zenekar gondoskodott a hangulatról.