Fogyasztási szokásaink és a gazdaság változása miatt folyamatosan változik az általunk termelt hulladék mennyisége és összetétele. Az elmúlt tíz évben csökkent a nehéziparból származó termelési hulladék, a háztartásokból kikerülő szemétben viszont egyre több a PET palack vagy a készételek térhódítása miatt a csomagolási hulladék. A szakemberek szerint gyors szemléletváltásra van szükség.

A fogyasztási szokásaink, illetve az ipari struktúra átalakulása miatt folyamatosan változik a  hulladék mennyisége és összetétele - nyilatkozta lapunknak Farkas Béla. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) környezetvédelmi igazgatója kifejtette: az ezredfordulón a nehézipar leépült, így ennek az iparágnak a termelési hulladéka csökkent. Mint mondta, a legtöbb hulladékot ma a timföldgyártásból származó vörösiszap és az erőművek hulladékai adják. Felhívta a figyelmet, hogy a veszélyes hulladék mennyisége csökkent ugyan, ám 2005 környékén az ipari szerkezet átalakulása miatt - az autó- és gumigyárak betelepülésével - újra növekedésnek indult.

A teljes cikk olvasása a Magyar Nemzet Mellékletében.