A Füzitői Napok egy nagy hagyományú rendezvény Almásfüzitőn, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. másodszor vett rajta részt.

A rendezvény előtti pénteken az időjárás úgy tűnt, nem lesz kegyes, de szerencsére a kezdetben borús idő hamar naposra fordult. Délutánra már rengetegen kijöttek az eseményre. A TKV sátrában  környezetvédelmi totót lehetett kitölteni,  kicsik és nagyok is latba vetették tudásukat, hogy részt vegyenek a sorsoláson. Idén is nagy sikere volt a kézműves-foglalkozásnak, sokan készítettek tálkát vagy vázát. A kerámikus megállás nélkül segített a kicsiknek és nagyobbaknak, hogy jól sikerüljön a megálmodott tárgy.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. munkatársai a VII-es tározón a munkafolyamatokat kis munkagépekkel illusztráló makett segítségével könnyen elmagyarázhatták az érdeklődőknek, milyen munka folyik ott, hol tart jelenleg a rekultivációs folyamat.

Két héttel később, az árvíz idején is ott voltak a TKV munkatársai Almásfüzitőn. Itt és Dunaalmáson is segítettek homokzsákot tölteni, illetve egy napra megpróbálták e nehéz munkát kellemesebbé tenni, és mindenféle finom falattal ellátni a fáradhatatlan árvízi védekezőket. Néhány szakértő munkatárs időnként kötelességüket teljesítve fogadta a tározóra érkező hivatalos vendégeket és a sajtó munkatársait, akik meg szerettek volna győződni arról, hogy ez az a hely, ahol az árvíz valóban nem okozhat gondot.