Letették a tatai sport- és rendezvénycsarnok alapkövét. Az új létesítmény a Kőkúti-iskola szomszédságában épül közel a város több oktatási intézményéhez.

A Tatai Atlétikai Club két éve kereste meg az önkormányzatot, hogy a klubnak lehetősége van TAO-s támogatásra  pályázatot benyújtani a Magyar Kézilabda Szövetséghez egy kézilabdacsarnok építésére. A projekt arról „szólt”, hogy a beruházás keretében két ütemben épül fel a csarnok, amely több mint 2700 négyzetméternyi. A küzdőtér nagysága pedig meghaladja az 1500 négyzetméter.

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának alelnöke, – aki szintén „pátyolgatta” a pályázatot – örömét fejezete ki, hogy egy olyan beruházáshoz nyújthattak segítséget, amelyet gyermekek százai, ezrei használhatnak majd nap, mint nap.

Bencsik János, országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a sportoláshoz fontos megteremteni a megfelelő körülményeket, ám ehhez már egy erős, eltökélt városvezetés, az utánpótlás-nevelést szem előtt tartó sportvezetés és a helyi gazdasági élet szereplőinek összefogása, együttműködése és segítsége is szükséges.

Vetési Iván, az MKSZ vezetője úgy fogalmazott, hogy olyan sportértékeket, amelyek a tatai utánpótlás-nevelést jellemzik, ne csak joguk, de kötelességük is támogatni...

A tájékoztatón megtudtuk, hogy az első ütemben megépül a csarnok és a hozzákapcsolódó kiszolgáló létesítmények egy része. A II. ütemben a további kiszolgáló egységek készülnek el. De azon munkálatok is ebben ütemben valósulnak meg, amelyek alkalmassá teszik a létesítményt, hogy multifunkcionális csarnokként is működhessen. Kulturális és közösségi rendezvényeket is kiszolgáljon. Az első ütem költsége 650 millió forint. Ehhez, a 200 milliós önerőt a város teremtette elő.

A teljes cikk elolvasása a kemma.hu oldalon.