Tatai Környezetvédelmi Zrt. mottója

Tevékenységünket a civilek is elismerik

Fontosnak tartjuk, hogy az a közösség, ahol dolgozunk, tisztában legyen azzal, mit csinálunk. Ezért az elmúlt évtizedekben az érintett lakosságnak és az érdeklődőknek lehetőséget adtunk arra, hogy megismerkedjenek a tevékenységünkkel. A falunapokon mindig jelen vagyunk bemutató anyagokkal, nyomtatott kiadvánnyal, makettekkel, vezető környezetvédelmi munkatársaink válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Az érdeklődőket körbevisszük a tározókon, hogy láthassák a teljes folyamatot. Munkánknak köszönhetően az almásfüzitői tározókon végzett tevékenységünket széles társadalmi elfogadottság övezi.

Több parlamenti szakbizottság (Fenntartható Fejlődés Bizottsága, a kolontári katasztrófát vizsgáló bizottság) is meglátogatta vagy vizsgálta telephelyünket, működésünket. Jelentéseik szerint mindent rendben találtak a tározókkal és kezelésükkel kapcsolatban és támogatták a tározók szakszerű lefedésének folytatását.

A környező települések (Almásfüzitő és Dunaalmás) képviselő testületei folyamatosan ellenőrzik a rekultivációt. Mindkét önkormányzat határozatban is támogatja a tározó tájba illesztését, mivel az nagymértékben javított a lakosság életminőségén.

Helyi lakosságot képviselő civil szervezetek az 1986 óta végzett tevékenységünkkel kapcsolatban egyszer sem emeltek panaszt, a rendszeres engedélyeztetési eljárások során mindig támogatásukról biztosították a TKV Zrt. munkáját.

Számos környezetvédő civil szervezet, egyetemi csoport, média és egyéb érdeklődő (iskolás csoportok, környező lakosság) tett látogatást, vagy folytatott kutatást a tározón. Például: Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, Válaszúton Alapítvány, Zsigmond Király Főiskola, Corvinus Egyetem Budapest, Debreceni Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Miskolci Egyetem, Gödöllői Egyetem, Veszprémi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem. A visszajelzések alapján egyértelműen elmondható, hogy a látogatókat meggyőzték a rekultiváció szakmailag és tudományosan is elismert eredményei.

Változtassunk életünk minőségén!
Tatai Környezetvédelmi Zrt. Kereskedelmi Képviselet
Iroda: 2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
Fax: +36 34 587 064
E-mail: info@tkv.hu
2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
E-mail: kereskedelem@tkv.hu