Tatai Környezetvédelmi Zrt. mottója

A cég visszautasítja a Greenpeace Magyarország hamis vádjait

Budapest, 2016. május 12. – A Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV Zrt.)kezelésében lévő almásfüzitői vörösiszap tározókkal kapcsolatban a Greenpeace Magyarország sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen olyan megalapozatlan állítások hangzottak el, amelyeket a TKV Zrt. nem hagyhat szó nélkül. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. bizonyíthatóan érvényes engedély birtokában, törvényesen működik Almásfüzitőn, végzi, immár 20 éve, a tározók porzásmentesítését.

A Greenpeace sajtótájékoztatójának apropóját vélhetően az adta, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya elutasította a Tatai Környezetvédelmi Zrt. öt évente esedékes engedély-felülvizsgálati kérelmét. A cég a döntéssel nem ért egyet, ezért élve a jogi lehetőséggel, fellebbezést nyújtott be az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséghez.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. benyújtotta az illetékes hatóságoknak a hatályos jogszabályok szerinti, tevékenységével kapcsolatos felülvizsgálatot.

 A kötelező formai részek mellett hatásvizsgálati elemeket is tartalmazó felülvizsgálatot nemzetközileg is elismert magyarországi szakértőcsoportok (cégek, egyetemek, tudományos intézetek, független szakértők) végezték el.

Az eredmények bizonyítják, hogy az almásfüzitői tározókon alkalmazott hulladékkezelési technológia megfelel az EU-s irányelveknek, és nem gyakorol negatív hatást az emberi egészségre sem a környezetre. A dokumentációk kiértékelése és elbírálása jelenleg is folyik a hatóságoknál.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. által benyújtott tényfeltárás eredményei bizonyítják, hogy a térségben fellelhető szennyezettség egyértelműen az egykori timföldgyár és más korábbi ipari létesítmények működéséhez köthető.

 

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. benyújtotta az illetékes hatóságoknak a hatályos jogszabályok szerinti, tevékenységével kapcsolatos felülvizsgálatot. A kötelező formai részek mellett hatásvizsgálati elemeket is tartalmazó felülvizsgálatot nemzetközileg is elismert magyarországi szakértőcsoportok (cégek, egyetemek, tudományos intézetek, független szakértők) végezték el. 

Változtassunk életünk minőségén!
Tatai Környezetvédelmi Zrt. Kereskedelmi Képviselet
Iroda: 2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
Fax: +36 34 587 064
E-mail: info@tkv.hu
2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
E-mail: kereskedelem@tkv.hu