Tata, 2012. szeptember 12.

A Tatai Atlétikai Club, Tata Város Önkormányzata és a Tatai Környezetvédelmi Zrt. anyagi és erkölcsi támogatásával kezdte meg a 2012/13 évi sportszezont. Tata városa biztosítja a TAC működési költségeit, illetve a kézilabda szakosztály működéséhez is hozzájárul. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. a kézilabda szakosztály szponzorálásával annak fő támogatójává vált. E két nagy összegű támogatás lehetővé teszi a TAC talpon maradását, a felnőtt kézilabda csapat újraépítését, azonban a TAC további szponzorok jelentkezését várja a szakosztályok, illetve a sportolók számának növelése érdekében. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. támogatását több évre folyamatában fenntartja, amennyiben az egyesület szakmai fejlődést mutat.

A Tatai Atlétikai Club (TAC) új elnöksége egy modern szemléletű, gazdaságilag biztos alapokon nyugvó, kiváló szakmaiságú egyesületté kívánja fejleszteni a TAC-ot. Célja, hogy a TAC, ahogy régen, így a jövőben a tatai sportélet szervezőjévé váljon, hangsúlyt helyezve a „hazai pálya – hazai játékosok – hazai élmények” érzésre. Ennek érdekében kölcsönösségen alapuló kapcsolatokat kezdett kiépíteni a városi sport- és üzleti élet szereplőivel. A piaci szereplőktől nem csupán pénzügyi támogatást vár, hanem kölcsönös együttműködést kínál számukra. Sportszakmai szempontból az utánpótlás nevelése érdekében az egyesület szélesíti kapcsolatrendszerét a városi iskolákkal, a versenysport érdekében szakmai és létesítményi együttműködéseit bővíti a tatai olimpiai edzőtáborral.

A TAC mindezen törekvése egybe esik Tata Város Önkormányzatának, a Magyary-tervben a sporttal kapcsolatban megfogalmazott feladataival és céljaival. A képviselőtestület a TAC támogatását a közös célok megvalósítása érdekében szavazta meg. Az önkormányzat a TAC működési költségeit biztosítja, illetve részt vállal a kézilabda szakosztály finanszírozásában is.

– A TAC a város legrégibb, legpatinásabb sportegyesülete, s szeretnénk, ha visszakapná egykori hírnevét. Éppen ezért biztosított a város nagyobb összeget számukra. Szorgalmazzuk, hogy a városi sportélet zászlóshajója legyen a klub, ennek elősegítésében partnerek vagyunk.  Nagy öröm volt látni néhány hete, hogy öt év után ismét pályára lépett a TAC felnőtt labdarúgó csapata. Személyesen is láttam a mérkőzést, ahol kétszázötven tatai szurkolt új kedvenceiknek – mondta el Michl József, Tata polgármestere.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. lokálpatrióta kötödése miatt döntött a TAC támogatása mellett. A tatai kézilabda korábbi hírnevét szeretné visszahozni, illetve közvetetten támogatni a tatai sportélet fellendülését. Támogatásával fedezi a kézilabda utánpótlás csapatok teljes éves költségvetését: a TAO-s pályázat keretében beindított programhoz a cég az önrész mellett a TAO összegét is az egyesület rendelkezésére bocsátja. A felnőtt csapat éves költségvetésének több mint felét szintén a Tatai Környezetvédelmi Zrt. biztosítja.

Cégünk tevékenysége, a környezetvédelem révén képesek vagyunk új esélyt adni a természetnek és az embereknek. Azaz képesek vagyunk pozitív irányba megváltoztatni az emberek életének minőségét. Társadalmi felelősségvállalásunkban is ezt képviseljük és azért választottuk a TAC-ot partnernek. Reméljük, hogy lesz még, aki mellénk áll, hogy a TAC a kézilabdások által használt Eötvös József Gimnázium Sportcsarnokát is felújíthassa, amelyre további forrást bocsátunk a TAC rendelkezésére. – adott tájékoztatást támogatásukról dr. Fülöp László, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója.

Lázár Ottó örömét fejezte ki, hogy a város és a Tatai Környezetvédelmi Zrt. személyében megbízható partnerekre talált: – Támogatóink segítségével lehetővé válik, hogy megvalósítsuk álmainkat egy modern sportegyesület felépítésében. Így nemcsak a jelenlegi négy szakosztály működhet tovább, folytathatjuk a kézilabda csapatok felépítését utánpótlás és felnőtt vonalon egyaránt, illetve újabb sportágakat vonhatunk a TAC égisze alá, így bővíthetjük sportolóink számát. – Az egyesületben a jelenlegi szakosztályok mellett – aikido, asztalitenisz, női és férfi kézilabda és a labdarúgás – az atlétika szakosztály szervezése is elkezdődött.

További információ:

Lázár Ottó elnök, Tatai Atlétikai Club