Tatai Környezetvédelmi Zrt. mottója

 

Anyagi támogatással járult hozzá a Tatai Környezetvédelmi Zrt. a tatai Esőemberekért Egyesület működéséhez. A kiemelkedően közhasznú szervezet bentlakásos lakóotthont tart fent fiatal felnőtt autisták és értelmileg akadályozottak számára.

A tatai Szent Gergely intézetben kilenc fiatalnak segítenek abban, hogy a lehető legönállóbb életvitelre legyenek képesek, részt tudjanak venni a város mindennapi életében. A lakóotthonban dolgozó segítők megtanítják a fiatalokat, hogy hogyan kell viselkedni másokkal az intézetben, illetve az utcán vagy a munkahelyen. Szakmai ismeretekre is szert tehetnek az otthon lakói: a kerti munkáktól kezdve a lekvárfőzés vagy a zöldségszárítás alapismereteit is elsajátíthatják. Ezeken kívül fejlesztő képzések is zajlanak, a tanulás mellett kézműves foglalkozások, gyógytorna és lovaglás segíti a fiatalokat.

„Mindegyikük más. Az átlagemberek közötti különbségek náluk megsokszorozva jelentkeznek, az autizmus nem jellemezhető egy sztenderd állapottal. Mégis össze lehet őket fogni egy cél érdekében, ez pedig a művészet, vagy az olyan biotermékek elkészítése, mint a mézes aszalt gyümölcsök. Ez a cél végül mindenkinek értéket ad.” – mondta el Fülöp Judit az intézet meglátogatását követően.

Az Esőemberekért Egyesület nyáron „ A Nap mindenkire ragyog” címmel nagy sikerű kiállítást rendezett a lakóotthon fiataljainak festményeiből. Az alkotásokat a tatai Kristály Imperiál hotel galériájában állították ki, a rendezvény kiegészítő programjaként lehetőség nyílt a fiatalok által készített kézműves termékek, ékszerek, lekvárok és aszalt gyümölcsök – különösen a talán legnagyobb sikert aratott aszalt narancsos bioméz – megkóstolására és megvásárlására.

Változtassunk életünk minőségén!
Tatai Környezetvédelmi Zrt. Kereskedelmi Képviselet
Iroda: 2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
Fax: +36 34 587 064
E-mail: info@tkv.hu
2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
E-mail: kereskedelem@tkv.hu