2011. október 14-i, Időzített bomba lehet az iszaptározó című közleményünkben:

• Valótlanul híreszteltük, hogy a zagykazettából, amelybe az utóbbi években több százezer tonna idegen hulladékot is belekevertek, mérgező anyagok szivárognának a Dunába. A valóságban az almásfüzitői VII. vörösiszap-tározó felületén hulladékkezelés és -hasznosítás történik, a technológiában részt vevő anyagok helyben maradnak, és nem kerülnek eltüntetésre. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. a korábban lerakott, azóta is manipulálatlan vörösiszap pormentesítésére vállalt kötelezettséget.
  • Azt a valós tényt, hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt. az engedélyezett technológia alapján hulladékot helyez el a helyszínen, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy mérgező anyagot ásna be a vörösiszap-tározókba. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. engedélye és a vonatkozó szabályok tiltják a vörösiszaptest bármilyen manipulációját.

2011. szeptember 30-i Méreg szivároghat a Dunába című közleményünkben:

• Azt a valós tényt, hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt. az engedélyezett technológia alapján hulladékot helyez el a helyszínen, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy mérgező anyagot ásna be a vörösiszap- tározókba. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. engedélye és a vonatkozó szabályok tiltják a vörösiszaptest bármilyen manipulációját.
  • Azt a valós tényt, hogy a Greenpeace nevű szervezet álláspontja szerint több tekintetben kifogásolható a Tatai Környezetvédelmi Zrt. hulladékkezelési technológiája, olyan hamis színben tüntettük fel, mintha nem tartaná be a rá vonatkozó szabályokat. A cég nem hulladéklerakást, hanem -hasznosítást és -kezelést végez.
  • Azt a valós tényt, hogy a cég évente 132 000 tonna veszélyes és 280 000 tonna nem veszélyes hulladék hasznosítására kapott engedélyt, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy ezt a kapacitást ki is használja - a valóságban csak annak 20-25 százalékát használja ki.
  • Azt a valós tényt, hogy több mint 10 évvel ezelőtt a Tatai Környezetvédelmi Zrt.-t több kisebb bírsággal sújtották, olyan hamis színben tüntettük fel, hogy jelenlegi tevékenysége kapcsán többször százmilliós nagyságrendű bírságot kapott volna.
  • Valótlanul állítottuk, hogy a cég több szálon kötődne a kolontári tragédiához köthető Mal Zrt. tulajdonosi köréhez.