A rekultiváció sikerét bizonyítja, hogy a mesterséges talajjal borított területeken a növényzet mellett az állatvilág is megjelent.

Az almásfüzitői vörösiszap-tározó hetvenhat hektáros területű VII-es kazettájának a kétharmadát már lefedte a Tatai Környezetvédelmi Zrt., így azt hamarosan újra birtokba veheti a természet - tájékoztatta lapunkat a cég. A társaság 1986-ban kezdte meg az almásfüzitői vörösiszap-tározók rekultivációját, a százhetven hektáros teljes terület nyolcvan százalékán már minden munkával végeztek. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a napokban az ismételt hatósági vizsgálatok eredményét ismertetve kijelentette: a tatai cég olyan technológiát alkalmaz a vörösiszap-tározó pormentesítéséhez, amely korszerű, az unióban és világszerte is elfogadott, s a működés mindenben megfelel az előírásoknak.

http://archivum.magyarhirlap.hu/gazdasag/az_almasfuzitoi_vorosiszap_tarozo_ketharmadat_mar_lefedtek.htmlA teljes hír olvasása a magyarhirlap.hu honlapon.