A Tatai Környezetvédelmi Zrt. a Tatai Atlétikai Club kézilabda szakosztályának fő támogatója az idei szezonban. A cég hosszú távú támogatást tervez, amennyiben az egyesület szakmai fejlődést mutat az első évben.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. a város önkormányzatával összefogásban támogatja a TAC-ot, a település a kézilabda mellett az egyesület működéséhez is hozzájárul. E két nagy összegű támogatás lehetővé teszi a TAC talpon maradását, a felnőtt kézilabda csapat újraépítését – hangzott el közösen megtartott sajtótájékoztatójukon, a tatai városházán.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. lokálpatrióta kötödése miatt döntött a TAC támogatása mellett. A tatai kézilabda korábbi hírnevét szeretné visszahozni, illetve közvetetten támogatni a tatai sportélet fellendülését. Támogatásával fedezi a kézilabda utánpótlás csapatok teljes éves költségvetését: a TAO-s pályázat keretében beindított programhoz a cég az önrész mellett a TAO összegét is az egyesület rendelkezésére bocsátja. A felnőtt csapat éves költségvetésének több mint felét szintén a Tatai Környezetvédelmi Zrt. biztosítja.

„Cégünk tevékenysége, a környezetvédelem révén képesek vagyunk új esélyt adni a természetnek és az embereknek. Azaz képesek vagyunk pozitív irányba megváltoztatni az emberek életének minőségét. Társadalmi felelősségvállalásunkban is ezt képviseljük és azért választottuk a TAC-ot partnernek. Reméljük, hogy lesz még, aki mellénk áll, hogy a TAC a kézilabdások által használt Eötvös József Gimnázium Sportcsarnokát is felújíthassa, amelyre további forrást bocsátunk a TAC rendelkezésére” – adott tájékoztatást támogatásukról dr. Fülöp László, a Tatai Környezetvédelmi Zrt. vezérigazgatója.

Lázár Ottó örömét fejezte ki, hogy a város és a Tatai Környezetvédelmi Zrt. személyében megbízható partnerekre talált: "Támogatóink segítségével lehetővé válik, hogy megvalósítsuk álmainkat egy modern sportegyesület felépítésében. Így nemcsak a jelenlegi négy szakosztály működhet tovább, folytathatjuk a kézilabda csapatok felépítését utánpótlás és felnőtt vonalon egyaránt, illetve újabb sportágakat vonhatunk a TAC égisze alá, így bővíthetjük sportolóink számát" - tette hozzá.