A Tatai Környezetvédelmi Zrt. számára fontos, hogy a helyi lakosok a lehető legjobban megismerjék a környezetükben folyó tevékenységünket. Így a májusi Füzitői Napok után újra, Almásfüzitő őszi eseményén, a Fűzfa Napon is tájékoztatták a környéken élőket arról, milyen munkát folytatnak a tározókon.

A szeptember végén megrendezett almásfüzitői Fűzfa Napon a Tatai Környezetvédelmi Zrt. szakemberei és kommunikációs munkatársai a Teleház mellett felállított sátorban videofilmek és makettek segítségével magyarázták el a vörösiszap-tározókon folytatott tevékenység lényegét, és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

A nagy számban megjelent gyerekek játékos kvízjáték és totó segítségével ismerkedtek meg a cég tevékenységével, emellett a környék környezet- és természetvédelmi érdekességeiről is információkat kaphattak a fiatalok. A tavaszi rendezvényen játékosan átadott információkat a gyerekek ma már tudásként, ismeretként alkalmazták, és könnyedén adták meg a kvízre és a totóra  a helyes válaszokat.

A TKV a bemutatón túl a rendezvény megszervezéséhez is segítséget nyújtott a község vezetőségének.