Tatai Környezetvédelmi Zrt. mottója

 

Birtokba vették a dunaalmási óvodások az új asztalokat és székeket. A Kék Duna Óvoda bútorcseréjét a Tatai Környezetvédelmi Zrt. támogatása tette lehetővé. A TKV idén az óvodán kívül támogat egy gyermek hospice otthont, illetve egy felnőtt autista bentlakásos intézetet és hozzájárult hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásához is.

Szeptember elején nagy örömmel és kíváncsisággal vették birtokba a dunaalmási óvodások a nyáron érkezett új bútorokat. A asztalokat és székeket kifejezetten az ovisok igényeinek megfelelően gyártották.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. segítségének köszönhetően új asztalok és székek érkeztek nyáron a dunaalmási Kék Duna Óvodába. A nevelési év szeptemberi kezdésére a bútorok már a helyükön várták kis „gazdáikat”, akik azonnal birtokba is vették a régi, kiszolgált bútordarabok helyére került újdonságokat. A kicsik napközben önfeledten játszanak, festenek, gyurmáznak az asztalokon, étkezések előtt aztán a dajkák fertőtlenítik, lemossák a bútorokat, hogy az ovisok higiénikus környezetben fogyaszthassák el az ételeket.

„Régóta húzódott a bútorok lecserélése, a gyerekek és a kollégák is nagyon örülnek, hogy végre sikerült” – mondta Hohl Gabriella, az óvoda vezetője.

A bútorokat kifejezetten ovisok számára tervezték. A kisszékek ülőmagassága 34 centiméter, a háttámla és az ülőrész hajlított, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a kicsik számára.

„Az oviba jelenleg 45 kisgyerek jár, de várható, hogy az év folyamán még 4-5 kisgyerek csatlakozik hozzájuk. De ők is elférnek majd, hiszen a tíz asztalhoz hatvan széket kaptunk” – tette hozzá.

A bútorcsere gondolatával a dunaalmási önkormányzat kereste meg a Tatai Környezetvédelmi Zrt.-t. A cég nyitott volt a támogatásra és rövid időn belül sikerült megvalósítani az asztalok, székek beszerzését.  A vállalat által felajánlott keretből jutott még a május végi gyereknapra is, a gyerekek homokozó játékokat kaptak és ugrálóvár várta őket egész nap az udvaron. Az adományból a Csokonai Általános Iskola is részesült, a diákok sakk-készletet és futball-labdákat kaptak.

Változtassunk életünk minőségén!

A dunaalmási óvoda és iskola támogatása szervesen illeszkedik a Tatai Környezetvédelmi Zrt. társadalmi szerepvállalási politikájába. A cégnél azt vallják, hogy az alaptevékenységükön túlmenően is részt kell vállalniuk a szűkebb és tágabb környezet, az ott élő emberek életének, körülményeinek javításában.

„A támogatási politika irányelveinek tekintjük a hosszú távú pozitív hatást; az új esély nyújtását; a magas szintű szakmaiságot; a felelősségteljes magatartást.  A Tatai Környezetvédelmi Zrt. célja, hogy tervezetten, egységes módon, egységes elvek mentén jelenjen meg a civil szférában, kifejezve a saját értékrendjét és a magáról kialakítani kívánt arculatot” – mondta el Fülöp Judit, a vállalat vezérigazgató-helyettese.

Kiemelte, hogy felelősséget éreznek azon társadalmi csoportok iránt is, amelyek szociálisan, társadalmilag vagy egészségügyi szempontból hátrányos helyzetben vannak.

„Az ő esetükben még fontosabb megadni az esélyt egy élhetőbb életre, hiszen a közvetlen környezetük ezt általában nem tudja biztosítani” – tette hozzá.

Idei támogatások

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. idén a dunaalmási fiatalokon kívül támogat egy gyermek hospice otthont, illetve egy felnőtt autista bentlakásos intézetet és hozzájárult hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásához is. A cég ezen kívül támogatta még az országos ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjének a megrendezését, és tevékenyen részt vesz a közeli települések rendezvényein, ezen kívül gyermekalapítványok és helyi civil szervezetek működéséhez is támogatást biztosít. A cég legutóbb a nagy múltú Tatai Atlétikai Club támogatásáról döntött, jelentősen hozzájárulva a város egyik szimbólumának számító sportegyesületet életben tartásához.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. az ország egyik vezető környezetvédelmi cégeként csaknem 30 éve foglalkozik ipari és mező­gazdasági hulladékok ártalmatlanításával.  Tevékenysége során a környezet állapotának és a környéken élők életminőségének javítása a cél, így társadalmi szerepvállalása is az egészséges élethez és a hosszú távon is élhető környezet fenntartásához kapcsolódik. A környezetvédelem, sport és élhető élet hármas egysége mentén kialakított támogatási programban elsősorban a helyi szervezetek támogatása, a helyi problémák megoldása kap helyet.

Változtassunk életünk minőségén!
Tatai Környezetvédelmi Zrt. Kereskedelmi Képviselet
Iroda: 2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
Fax: +36 34 587 064
E-mail: info@tkv.hu
2890 Tata, Baji út 9.
Telefon: +36 34 587 063
E-mail: kereskedelem@tkv.hu